LÅRTÅRTA

20 maj - 21:56

..vi vet alla (nästan iaf) hur det smakar och känns. Stelt, stelare stelast. Många upplever lite ångest eller ovilja att äta/träna sig till en lårtårta. Men här kommer receptet. OBS! Jag kan säga att det är tur jag har fått nyckeln till en ruskigt snabb bil för idag är inte Ollas snabb! Raka ben-gången aktiverad!
Start med att plocka fram alla tillbehör du behöver.
– Ett par platta och bra skor
– Koffein i valfri from
– Ev lite kreatin

Du börjar med att värma upp smeten med lätta rörelser. Sträck ut degen och vänd lite på den. Seden lägger du den i benpressen, ökar vikten så mycket att du precis kan göra 15 repetitioner.  Fem (!) set med max 60 sek vila. Nu är degen varm. Då går du över till frontböj. Lägg på så mycket (läs lite i mitt fall) tryck (vikt) du kan för att klara av 15 repetitioner (vändningar av smeten) med TUT (time under tension). Du låser alltså inte ut knäleden på hela setet när du bakar. Kör fem set även på denna övning med 60 sekunders vila.. Nu är den riktigt varm och fin och du kan se formen av små lår i smeten, troligtvis känner du även lite syra också? Då kliver du över till löparbanan aka utfallshelvetet. Släng på dig smeten på ryggen, den väger numera 20 kg (säck/bulgar/bag) och börja gå! 15 steg per ben, ungefär 30 meter. Kryp eller vila i 60 sekunder och upprepa även detta fem gånger varav du kör dropset på sista och släpper smeten på 20 kg och går lika långt igen, men utan vikt. Avsluta eller toppa lårtårtan med lite benspark!

Med gårdagens pass i benen fick jag köra ett lugnt stretchpass i morse när jag och Sara hängde! Hon fick smaka lite utfallstårta hon också! Tack för idag vännen!Sara Montazami workout Sara Montazami workout-6 Sara Montazami workout-7 /Gustaf